Besikta motorcykeln – att tänka på

Nu är det äntligen sommar och hojsäsongen startar snart. Eller vissa har redan tjuvstartat. Från södra Sverige och upp till Uppsala, Gävle så har många startat med att plocka ut sina motorcyklar. Vi har sett och hört flera karavaner som har passerat förbi hemmet. Sommaren lockar fram något extra i människan, det får den att känna sig fri, fri att bege sig ut på nya äventyr efter att ha suttit inne hela vintern. Känslan tillsammans med en motorcykel gör gott för själen. Det är bra terapi för många att äntligen få komma ut på vägarna igen.

Då kommer också ansvaret att se till så att motorcykeln är servad och håller en viss standard. Därför måste man också besiktiga sin motorcykel. Här kommer några tips på vad du bör tänkta på inför besiktningen av din motorcykel.

Det allra första du ska tänkta på det är att däcken är bra. Det måste vara minst 1 mm mönsterdjup på däcken annars riskerar du att få underkänt på det.

Du måste kolla:

  • Lampor och alla signaler, att dessa fungerar korrekt. Byta lampor om det behövs.
  • Elkontakter
  • Ett reflex bak måste finnas på motorcykeln
  • Bromsarna. Att de fungerar. Att alla ledningar är hela.
  • Lampan vid nummerskylten, att den fungerar.
  • Att stötdämparna är i bra skick.

Har du koll på alla dessa grejor så har du kommit en bra bit på vägen. Du slipper åka på onödiga fel om du uppmärksammar och åtgärdar det innan din besiktning. Det kan vara lätt att missa en lampa, kolla gärna en extra gång innan du åker iväg.

Comments are closed.