Bra vägar för motorcyklar att åka på nu i sommar eller på semestern i Sverige

sverige

sverige

När man ska ut på semester med motorcykeln är det bra att i förväg ta reda på bra vägar att åka på. För att åka på en plan och rak väg hela tiden är inte så roligt. Att bränna igenom Sverige på E4:an är som ett enda stort sömnpiller, man behöver lite utmaning, lite bra vägar att åka på. Här är ett par personliga tips som ni kan fundera på.

Jungfrukusten

Detta är en av Sveriges vackraste kustleder som går genom Gästrikland och Hälsingland. Den erbjuder det allra bästa av vägar i mellersta Sverige. Jungfrukusten börjar vid Furuvik som ligger vid Gävle och den fortsätter sedan i 20 mil och avslutas i Ragvaldsnäs. Några guldkorn längs vägen:

Järnvägsmuseet
Bodagrottorna
Mulle Meck i Hudiksvalls centrum
Teater och Trolska Skogen i Mellanfjärden
Kanotcentral och kameramuseum i Strömsbruk

Kalvstigen

Kalvstigen går mellan Delsbo och Järvsö och har i många år varit en populär sträcka för motorcyklister. Där kommer man djupt in i Hälsingeskogarna och får uppleva den magiska naturen som den har att erbjuda. Den har varit i ganska dåligt skick men hur det ser ut idag har vi inte någon information om.

Åka runt Dellensjöarna

Småvägar efter Hudiksvall mot Ljusdal vid Dellen är också exemplariska att åka motorcykel på. Det är vackra vyer vid Dellensjöarna som passar in perfekt för en utflykt. Det finns rastplatser utplacerade på olika ställer som har bord och möjligheter till grillning.

Ha en bra motorcykelsemester och sommar önskar kkracing .se!

Comments are closed.