Elmotorcyklar som ett bra och miljövänligt alternativ

Har du testat en elmotorcykel någon gång? Då vet du att det är väldigt bra drag i den. Elmotorcyklar har en mycket kraftigare acceleration än vanliga motorcyklar som går på bensin eller något annat bränsle. Det är mindre rörliga delar som ska aktiveras och kraften från batteriet kommer mycket snabbaren än på en vanlig hoj. Det går fort med vanliga motorer med elen färdas snabbare så man får en kraftöverföring som är bättre och då kan elmotorcykeln komma upp i fart snabbare.

Även cyklar har börjat komma fram på konsumentmarknaden. Till och med Biltema säljer billiga elcyklar nu inför sommaren och vi har sett ett par personer som har köpt dem. De kommer förbicyklandes i en faslig fart, och inte en droppe svett ser man på deras panna.

Det är onekligen så att el är framtiden inom fordonsmarknaden. Trots att många bensindrivna bilar och andra fordon är överrepresenterade idag. Det handlar om priset. Varför ska man köpa en produkt som kostar 10 gånger mer när det finns beprövade modeller som går på diesel eller bensin? Just att det är så nytt är också en avgörande faktor samt den korta livslängden på batterier. Men ser vi på utvecklingen har det gått fort framåt. Dagens lituim-ion håller mycket längre och klarar av att laddas om flera gånger mer än gamla batterier.

Det är helt klart framtiden. Zlatan köpte ju precis en elbil, eller en hybrid. Det var en av Porsche nya bilar som heter Porsche 918 Spyder. Den går på vanligt bränsle men man kan kombinera att köra på de elmotorer som finns inbyggd i bilden. Bilen har en toppfart på hela 325 km/h och den gör 0-100 på 2.8 sekunder. När den går på batteri så räcker det till ett avstånd på ungefär 3 mil.

Comments are closed.