Ghost Rider

Ingen annan motorcykelåkare har gjort så mycket uppmärksamhet i media som figuren ”Ghost rider”. Om du inte vet vad vi pratar om så ska vi berätta om honom här.

Ghost rider är en figur som består av en eller flera motorcykelförare. Det hela började med en videofilm från 2002. Namnet på den var Ghost Rider: The Final Ride, där är det första officiella framträdandet av föraren som oftast är klädd i helsvarta mckläder. Kort förklarat kör han runt på en motorcykel i hissnande farter genom Sveriges städer. Han är också känd för att gäcka polisen i minst ett klipp i varje film som ges ut. Ghost Rider har aldrig åkt fast och hans identitet är fortfarande inte avslöjad, det är någonting som gör det mer fascinerande. Det blir som en vålnad, en folkets hjälpte likt Zorro fast han gör inte handgripligen tjänster för folket men är ändå lite av en idol.

ghost-rider-motorcykel1

Ghost Rider har blivit en stor affärsverksamhet, eller var det i alla fall under glansperioden 2004-2008. Det var en och samma motorcykelbutik som tillverkade och sålde filmerna. Ägaren som själv är en motorcykelåkare har blivit anklagad av polis och allmänheten för att vara mannen i filmen som är Ghost Rider. Men det har dock inte bevisats. På ghostridermovie.net kan man hitta alla filmer och information om dessa.

Den första filmen var nog den som fick mest uppmärksamhet. Ghostrider The Final Ride innehöll den otroliga färden mellan Stockholm och Uppsala. Färden som är ungefär 7 mil klarade Ghost Rider av på under 15 minuter. Åker man i laglig fart ska denna sträcka ta ungefär 45 minuter. Ghost Rider håller dock inte sig till trafikreglerna och han ligger för det mesta på över 200 km/h.

Han kör också den snabbaste motorcykeln Hayabusa och toppar över 300 km/h på vägar utanför Stockholm. Vi tror också att det är i denna film som Ghost Rider kör på bakhjulet i 300 km/h.

Här är alla filmer som officiellt har släppts av företaget bakom Ghost Rider.

  • Ghost Rider: The Final Ride – 2002
  • Ghost Rider: Goes Wild – 2003
  • Ghost Rider: Goes Crazy in Europa – 2004
  • Ghost Rider: Goes Undercover – 2005
  • Ghost Rider: Back To Basics – 2008
  • Ghost Rider: 6.66, what the f***… – 2011

En film skiljer sig dock från massorna. I den från 2005, Ghost Rider Goes Undercover så är hela filmen regisserad. Alla andra filmer visa verkliga händelser där han kör och det är riktiga poliser som jagar honom. Men i Ghost Rider Goes Undercover så låtsas man att han har blivit polis och jagar andra fartsyndare. Men i själva verket är ”fartsyndarna” med och gör filmen, det är ett manus som man går efter. Trafiken och platserna är dock autentiska, man har inte något tillstånd från polisen att göra detta.

I början av filmen får man se den vanliga Ghost Rider köra in på polisskolan i Stockholm iklädd sina svarta mcdkläder. Sedan klipper man och då åker Ghost Rider därifrån med poliskläder och en sportmotorcykel som ser ut som en av polisens egna. Detta är dock inte riktiga kläder och motorcykeln är preparerad av Ghost Rider själv. Men det är en kul grej som han gör.

Vill man inte köpa filmerna finn olika klipp utlagda på t.ex. Youtube. Men det bästa är att köpa en DVD och stödja upphovsmannen till dessa.