Köp motorcykel på Blocket för kommande säsong

Att köpa motorcykel i en butik är inga problem, men alla vill inte köpa en ny motorcykel och andra vill inte betala det pris som en begagnad motorcykel kan kosta av en registrerad försäljare. Det finns idag många som köper sin motorcykel begagnad via annonsmarknader på Internet. Där kan vi hitta massor av olika erbjudanden med priser som lockar. Blocket.se är idag Sveriges största annonsmarknad när det gäller motorfordon.

Hit hittar många som letar efter en begagnad motorcykel, men det finns många saker att hålla koll på när du köper en begagnad motorcykel från en privatperson du inte känner. En del tycker naturligtvis att detta är självklara tips. Andra känner sig inte alltid så säkra när de ska göra en privat affär som dock handlar om en ganska stor summa pengar, som ett köpa av en motorcykel oftast handlar om.

Så här vet du att allt går rätt till vid köp av begagnad motorcykel på Blocket.se

Som vanligt så finns det massor av olika media på Internet där du kan få svar på allt du inte känner till om den motorcykel du ska köpa. Kolla och fråga i olika forum. Kontrollera också alltid i serviceboken, så att all den service som ska vara gjord har blivit utförd.

Är motorcykeln av äldre modell, så kontrollera antal ägare innan dig, samt alla normala förslitningsdetaljer som finns på en motorcykel så att dessa är i bra skick. Betala heller aldrig något innan du provkört motorcykeln samt att du sett till att ägarbyteslappen har kommit i brevlådan.

Du kan även leta efter den gröna bocken, vilket betyder att fordonet säljs med Blockets begagnat försäkring i samarbete med IF försäkringar. Om bocken inte finns där kan du för att vara säkrare begära att säljaren ändrar annonsen till att innefatta denna försäkring.

I övrigt så ska du alltid använda Blockets köpekontrakt som finns att ladda ned på deras sida vid behov. Om du använder dessa råd vid köp av begagnad motorcykel på Blocket.se så borde du vara så säker du kan på att hela affären kommer att fungera samt att du blir nöjd med din nya motorcykel.

Comments are closed.