Motorsporter på vintern

Motorsporter är något som har ett intresse från alla åldrar. Vi vet alla hur tidigt vi som barn blir intresserade av bilar och motorer, speciellt vi killar men även en del tjejer har i större utsträckning dragits till bilar, motorcyklar och motorer. På sommaren är det naturligtvis banracing och rally som gäller, men vad finns det på vintern. Jo, gissa. Det finns nästan precis samma saker att göra. Det enda som skiljer är att det är halt och is, vilket medför att det oftast är däcken som gör skillnaden.

Naturligtvis så finns det rally under vintertiden, i varje fall på hög nivå såsom STCC och liknande. Vill du själv köra snabbt, hejdlöst och oförsiktigt så finns ju det sköna folkrace som numera verkligen gör själ för namnet folk. Just nu har det, som svampar, vuxit upp massor av olika folkracebanor som erbjuder privata gäng och företag att köra folkrace. Detta verkar ha blivit en väldigt populär attraktion som bara växer och växer. Kolla vad som finns i just ditt område genom att googla folkrace och den stad du befinner dig i.

Är det så att du gillar snö, och innehar ett nu behövligt körkort för snöskoter, så finns det ju de som gör stunts på dessa så det får väl också räknas som en motorsport även om den är av det extrema slaget.

Gillar du att titta på, men inte göra det själv, så finns det allt från biltävlingar i folkrace eller rally under vintertid. Är det motorcykel som är kul så är den gamla speedway som du kikar på under andra delar av året utbytt mot iceracing med höga hastigheter och spikdäck.

Du finner lätt alla information du behöver genom att enkelt googla motorsporter på vintern, och samtidigt en stad nära dig. Kanske gör det inget om det är en bit ifrån heller då ditt intresse överbryggar längden att åka för att se då tar du bara bort staden och skriver Sverige.

Comments are closed.