Ser bra ut för Michael Schumacher. Ett normalt liv väntar

Den professionella och sjufaldige Fomula 1 föraren Michael Schumacher är på bättringsvägen. Så långt tillbaka som förra året, så hade Michael Schumacher en otäck skidolycka där han kraschade i en sten. Som följd av kraschen hamnade Ferrari´s tidigare Formula 1 stjärna i koma.

Vägen tillbaka har varit lång och svår för Michael Schumacher, men nu ser det ut som det skulle gå åt rätt håll. Det vill säga om man tror på presidenten för det internationella motorsportförbundet, Jean Todt, som den 7 oktober gav positiva besked.

Jean Todt utalade sig, ”Vi kan anta att Michael Schumacher kan leva ett ganska normalt liv inom en snar framtid”, till den belgiska Tv kanalen RTL. Jean Todt ska också ha besökt Schumacher i hans hem i Schweiz, och även efter detta lämnat besked om att Schumacher är på bättringsvägen.

Formula 1 legenden, Michael Schumacher´s, långa väg tillbaka.

Det var den 29 december förra året som den otäcka olyckan, med nästan ett års konvalesans som följd av de sviter han ådrog sig, hände. Sedan dess har Michael Schumacher kämpat för att återfå både sin vilja och livsglädje såväl som ett så normalt liv som möjligt.

Det dröjde enda fram den 16 juni innan vi fick glädjebeskedet att Michael Schumacher hade vaknat ur den halvårslånga koma han legat i. Han hade då reagerat på röster och beröring, och för fösta gången efter olyckan kunnat kommunicera med sin fru och sina barn.

Sedan dess har Michael Schumacher kämpat för att återkomma till sitt hem och familj, och detta hände äntligen den 9 september i år, 245 dagar efter hans fruktansvärda olycka.

Nu har han åter fått kontakt med sin fru och familj, och ser ut att få tillbaka det mesta av sitt tidigare liv.

Comments are closed.