Tatueringar inom MC-gäng och bikerkulturen

En helt vanlig tatuering har ju idag inte mer betydelse än, vad bilden visar eller den som har den på sig uppfattar den som och vill att den ska visa. Tatueringar sitter idag på vem som helst, och har blivit något som alla kan ha utan att det står för något särskilt eller extremt på något sätt.

Det finns en helt annan sida av att inneha en tatuering, och vad dess motiv står för. Något som ofta tillhör en viss grupp av människor. Vi tänker då på mc-gäng och bikerkulturer, där mycket av tatueringarnas historia kan hittas.

Detta betyder en tatuering för den initierade i ett mc-gäng

I ett mc-gäng har tatueringen en stor betydelse. Den står för klubben, och i mc-gäng är det klubben som gäller, här bryter man inga regler, här är alla bröder och lojaliteten är av högsta vikt. Har man som medlem i ett mc-gäng blivit fullvärdig, så visar det ofta genom att du som medlem får bära klubbens tatuering och får ditt klubbmärke på västen. Detta säger man inte ifrån om, då det är en regel och inte ett val som medlem av klubben.

Klubbtatueringen bärs med stolthet, och kraft. Kraften av ett samlat broderskap som lika med musketörerna oftast står enade mot sina fientliga klubbar.

Skulle ett misstag ske, som anses vara av vikt för klubben eller att en medlem på något sätt skulle ha agerat illojalt mot sin klubb eller ledare. Då kan denna medlem förlora sin tatuering, som kan plockas bort på olika sätt. Allt från att kirurgiskt operera bort den till att brännas bort. Detta beror oftast på medlemmens handlingar och dess konsekvenser för klubben och andra medlemmar.

Vill du läsa mera om tatueringar och regler inom mc-gäng så går du vidare här

Comments are closed.