Winterhell på Mantorp Park

Nu i helgen var det dags för ett av Sveriges tuffaste racingtävlingar inom bilsport. Det hålls på Mantorp och pågår mellan den 15 mars och den 16 mars. Det är ett lopp som går i hela 24 timmar, så det gäller att allt fungerar, både den mänskliga fokuseringen samt att maskineriet håller i ett helt dygn.

Hur går Winterhell till, egentligen?

Det startar på lördagen den 15 mars kl. 10.00 då anmälningarna öppnar. Alla bilar kommer sedan att besiktigas från kl. 10.30 tills alla är klara. Det är obligatoriskt att bilen kollas igenom av en kontrollant innan loppet startas, den måste bli godkänd enligt alla bestämmande regler.

Ungefär kl. 11.30 ska alla förare som ska vara med deltaga på ett så kallat förarmöte. Där går man igenom regler osv för Winterhell. Ungefär en halvtimme senare kl. 12 så får man möjlighet att testköra banan. Testkörningen pågår i ungefär en timma.

Kl. 13.00 är det dags för start av Winterhell 2014.

Ett utdrag av reglerna för Winterhell i mars 2014

Man får köra i max 2 timmar i sträck, efter det måste man vila i minst 60 min för att köra i 2 timmar till.

En passagerare får sitta med i kupén men då måste denna person inneha en SMA licens.

Generell ålder är 18 år. Med undantag för personer över 16 år som får köra i max 1 timme per pass. 60 min vila sedan 1 timme till.

Efter kl. 17.00 så ska ljudnivån vara högst 90 Db.

Målgång

På söndagen den 16 mars kl. 13.00 är det målgång för alla ekipage, alla som är kvar i tävlingen. En halvtimme senare är det prisutdelning.

Comments are closed.